miercuri, 1 aprilie 2009

In fata Ambasadei Chinei la Bucuresti va asteapta niste oameni…sa va multumeasca

Sunt demni si nu se plang. Nu ar dori sa fie vazuti de copiii lor in situatia in care se afla. Gasesc puterea sa zambeasca atunci cand merge cineva sa ii ajute….atat cat se poate. Ne fac poze cu telefoanele mobile ca sa-si aminteasca de noi.

Chinezii care locuiesc in corturi de plastic in fata Ambasadei Chinei la Bucuresti sunt 170 la numar. Sunt acolo din noiembrie 2008 si pentru ca ei nu striga si nu ameninta, lumea nu a inteles ca sunt acolo pentru a protesta impotriva unor abuzuri. Intermedierea angajarii acestor oameni in santiere de constructii din Romania a fost facuta, pare-se, in conditii ce sfideaza rationalul. Chinezii si-au platit practic venirea in Romania, imprumutandu-se la banci in tara natala. La doar cateva luni de la angajarea in Romania, s-au trezit fara un loc de munca, cu datorii in China, sub cerul liber. Unii dintre ei au actele de sedere expirate. Nu exista banii necesari pentru repatrierea lor, iar ei traiesc din ceea ce li se aduce de mancare de catre o mana de oameni.

Desi sunt 170, par a fi invizibili pentru cei care ar trebui sa fie acolo, asigurandu-le conditii normale de existenta.

M-am gandit ca atunci cand unui om i se neaga drepturile elementare ceva se intampla…Nu s-a intamplat deocamdata nici un miracol pentru ca acesti oameni sa se intoarca acasa. Dar s-a intamplat miracolul numit omenie. Multi dintre cei pe care ii cunosc au adus cate ceva de mancare (da, in vreme de criza economica, oamenii care nu cauta sa-si faca publicitate au cumparat orez si au strans mana cuiva pentru care e PRIETEN).

Aceste actiuni continua si ne-am dori sa implicam cat mai multe persoane, insa ne-ar ajuta foarte mult daca am avea sustinere din partea unui hipermarket…

Ne gandim sa ii ajutam si cu un proiect: cei care doresc sa invete sa comunice in chineza vorbita ( nivel elementar), pot trece prin Herastrau si incerca sa invete chineza…Pun la dispozitia oricui materiale de studiu de limba chineza (Mandarin). Pentru acest minim efort al lor, le puteti dona o suma care credeti ca acopera serviciul.

Imi doresc ca respectul pe care l-am primit eu din partea lor sa poata fi inapoiat prin respectul nostru fata de demnitatea acestor oameni.

2 comentarii:

  1. Da, iata aici -> http://www.adevarul.ro/rss/articol/mi-e-rusine-sa-ma-intorc-acasa.html, un material interesant despre asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil in goana dupa notorietate una in vedete va organiza un TELEDON si ii va trimite acasa. Iar STATU va "dormi si va suge in continuare linistit din buzunarul nostru", ca el nici nu a aflat inca de CRIZA, daramite de chinezi!

    RăspundețiȘtergere