duminică, 11 octombrie 2009

Sexul Oraselor prin care am calcat. Via @cristinabazavan

Cristina Bazavan a fost la Milano si a scris despre orasele care au "viata si sex".

Mi-am amintit de multele peripetii pe aiurea, pe care nu le-am scris la momentul potrivit, dar care se pliaza foarte bine pe subiectul Cristinei. Si cum eu pe aiurea am tot umblat, sa va zic ce s-a iscat in mintea mea legat de sexul oraselor pe care le-am calcat in picioare...


1. Sydney e un individ cu sexualitate nedefinita. E in adolescenta perpetua si se uita mult la TV. Rade cu gura pana la urechi, hangs out with the mates si face shopping online. Se va hotari in ceva ani daca vrea sa fie barbat sau femeie, cand va vrea sa nasca pui vii, gen orasele dupa chipul si asemanarea sa.


From Cities


2. Tot la apa adanca... La Valletta (Malta). Oras-fata-batrana-si-aristocrata-nerecunoscuta. Lovita de viata, doamna Valletta a fost amanta tuturor soldatilor mai de soi ce i-au impanzit stancile. Acum priveste senina de aici catre tineretile africane ce se chinuie sa inoate pana la ea, sa-i sarute macar condurii catifelati.

From Diana Stoleru's Choice of No Ordinary Tunes



3. Amantul grizonat, cu aer efeminat (de unde si numele terminat in "a"), Roma (Italia), are o placere nebuna sa-si petreaca vremea in Villa Borghese, prefacandu-se ca scrie Marele Roman. Il scrie dintotdeauna, ceea ce il face fascinant pentru orice adolescenta ratacita pe aleile parcului. Rand pe rand, fetele isi rezeama fruntile de umarul masculin, ascultandu-i povestile gustoase. Amantul latin va fi iubit si cand ele vor avea multe zeci de ani si el...o varsta milenara...


From Cities




4. Barcelona e o tipa trendy, de vreo 23 de ani, ce se imbraca foarte colorat si vorbeste cu accent studiat. E plina de idei si proteste impotriva sistemului, nu i-a placut prea mult la scoala, dar asta n-a impiedicat-o sa faca un succes din arta pe care o creeaza cu aceeasi usurinta cum mananca pan de leche.

From Barcelona, October 2008



5. Taipei e o concubina frumoasa ca o zana buna cu ochi migdala. Si cum isi inmoaie ea coada in ocean uitandu-se in zare, mai seduce marinarii ce i se izbesc, sarmanii, cu crestetele de stanci. Domnita asta e migaloasa. Nu asteapta pe nimeni, dar tese intr-una ... povesti, pe care, desigur, le destrama noaptea.


From Cities




6. Domnul Manila (!)...pentru ca nicio doamna n-ar fi putut fuma chiar atat incat sa se inece naibii cu propriul fum! E bolnav pana in rarunchi dar nu s-ar duce la doctor, de frica. Traieste de pe o zi pe alta, injurandu-i pe aia din trafic, in timp ce le taie fata. Are copii cu multe femei, prin toate cartierele, dar nu-i recunoaste, ca oricum nu seamana cu el, ci seamana intre ei.


From Cities




7. Kuala Lumpur e un tip cam la 27 de ani, caruia ii plac jucariile sexuale pe care nu le expune decat in locuri anume. E maniac in a spune demoazelelor cat sunt de frumoase, pana la punctul de a fi considerat libidinos. Isi gazduieste flirturile in camerele de karaoke si in parcurile de distractii din suburbii. A, sa nu uit: e un tip sanatos, bea apa multa, mananca peste si fructe, face sport, si se uita des in oglinda (nu ca asta l-ar face mai frumos)...

From Cities



8 . Tanarul om de afaceri Hong Kong a fost cautat in coarne de ma-sa de cand isi aduce el aminte. Ca atare nu stie sa-si spele singur si nici cu gatitul nu se omoara. Ca sa fie trendy, isi mai ia din cand in cand cate o amanta docila, care rezolva domesticul necesar. In ultima vreme insa lucrurile nu i-au mers chiar bine, a trebuit sa dea Porche-ul inapoi la firma de leasing si sa se multumeasca cu amaraciunea de SLK, la care nu s-ar fi uitat acu' un an...E arogant, si cu si fara porchean...

From Cities



9. Femeie batrana si obisnuita cu greul, Mumbai se trezeste de dimineata, senina, si hraneste spiritele zeilor. Apoi se invaluie in sari si se pierde in ulitele mizerabile ce o brazdeaza, ca ridurile adunate pe chipu-i. Nu-i pasa de nimeni. Pentru ca lumea ei se opreste la capatul ulitei.

From Diana Stoleru's Choice of No Ordinary Tunes


10. Cu Singapore poti face linistita copii. E responsabil, dedicat si plictisit. Micut de statura, compenseaza prin viteza cu care i se creaza sinapsele. Singapore e cam luat, doamnelor si domnilor, caci intentionez sa ma marit eu cu el, cand ma voi plictisi de alergat prin lume. Ma rog, asta e posibil sa nu se intample niciodata, dar...

From Singapore.2009


Am insirat cam multe si multe ar mai fi de insirat, dar zic sa arunc manusa asta si in alte gradini de calatori. Doamnelor, domnilor, ce viata si sex au orasele calcate de dvs? Se apeleaza Elena Ciric, Roxana Radu, Sana, Costin Ilie, Geo Atreides, ca tot se duce la Copenhaga, si Palatul, ca s-a plimbat prin Sicilia...

4 comentarii:

  1. Iti multumesc, Diana. O sa-ti raspund cu placere cat de curand. Dar tu te-ai plimbat, nu gluma!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Elena Ciric Da, m-am perindat ceva, dar nu neaparat in scop turistic. Perindat la modul avion-6 ore fus orar schimbat- 14 ore de zbor- escala- dormit in avion - in and out of the country in 48 h - next!

    Dar nu ma plang...lumea asta mare e facuta pentru a-i da ocolul macar o data in viata :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uofff ai fost in Asia ... io de cand visez sa ajung acolo. Scriu si eu despre ale mele orase europene si americanesti, desi tind ca cred ca tot mai frumos e in Asia.

    RăspundețiȘtergere
  4. @R.R eu in orase americanesti n-am calcat inca:) M-oi indrepta si catre vest curand, dar parca e mai cald mai la sud, mai in est :))

    RăspundețiȘtergere